Uusi Teollisuus -messut

Case Linkosuo: Muutos vaati uuden ajattelutavan

Uutinen  06.02.2019

Maaliskuinen uutuustapahtuma Uusi Teollisuus kokoaa Tampereelle kolme vahvaa ja nousevaa teollisuuden toimialaa. Tapahtumassa esitellään tuotannon ammattilaisille kohdennetusti kunnossapidon, työturvallisuuden ja teollisuuden palveluita. Tamperelainen leipomo- ja kahvila-alan perheyritys Linkosuon Leipomo Oy on oiva esimerkki yrityksestä, joka on ulkoistanut oman toimialansa ulkopuolisia teollisuuden toimintoja ja menestyy nyt keskittymällä omaan ydinosaamisensa. Perinteisestä leipomoyrityksestä on tullut muutoksen kautta alansa johtava ruis- ja kaurapohjaisten snacksien valmistaja.

Ulkoistaminen mahdollistaa tehokkaamman työn

Linkosuon tekemiin muutoksiin kuuluu muun muassa se, että tuotannon huoltopäivät on ulkoistettu ja koulutus sekä kehitys tehdään ulkopuolisten kumppaneiden kanssa yhteistyönä. Yrityksen omat osaajat keskittyvät kehittämään päivittäistä valmistustoimintaa.

– Muutos on vaatinut uuden ajattelutavan. Teknistymisen ja digitalisoinnin kautta olemme keskittyneet tuotteen jalostukseen työ- ja tuoteturvallisella tavalla, kertoo leipomonjohtaja Jarmo Talasrinne.

Messujen kaltaiset tapahtumat ovat monelle yritykselle toimiva keino tavata ja vertailla toimijoita ja tarkastella tarjontaa olemassa olevien tai tulevaisuudessa häämöttävien tarpeiden täyttämiseen.

– Uusi Teollisuus -messut on juuri meille suunnattu tapahtuma, sieltä etsimme uusia kumppaneita tulevaisuuden tarpeisiimme, Talasrinne toteaa.

Uusi Teollisuus -messut 20.–21.3.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tutustu näytteilleasettajiin ja ohjelmaan.